Vi är Westerlinds

Vi driver markexploatering och bostadsprojekt samt äger och förvaltar fastigheter. Och det gör vi alltid med målet att göra de städer vi verkar i ännu härligare att leva i.

26

Anställda

150

miljoner i omsättning

100 000

kvadratmeter fastigheter

Vårt manifest

Vi utvecklar platser med ett tydligt mål. Och det är att skapa engagemang, arbetstillfällen och nya möten mellan människor. Det gör vi för att platser som ekar tyst, vägar som inte leder någonstans och centrum som alltid befinner sig i utkanten ska bli fulla av puls och rörelse igen. Det är därför vi finns. Vi äger fastigheter som ger mening i människors tillvaro. Som gör det roligare att vara där. Och som får platsen husen befinner sig på att få ett helt nytt liv. Vi är Westerlinds – och vi skapar liv.

Engagemang

Vi gillar mer än bara hus och idrott.

Läs mer om våra engagemang kring allt från idrott till kultur.

Engagemang

Vår historia

En gång i tiden, år 1989, satt Håkan Westerlind hemma på Eriksbergsgränd och sålde sommarstugor. Och en annan gång i tiden, fast lite närmare, år 2011, så satt Klas Dahlberg på Nygatan i Umeå inuti Nordiska Centrumhus första fastighet. Ett ståtligt 20-talshus i trä där lägenheterna renoverades till hur de såg ut från början.

Från sommarstugor till att bli Härnösands största privata fastighetsägare och från lägenhetshus till att bli Norrlands största coworking-aktör. Eller på ren svenska – det gick snabbt att växa för båda bolagen.

Eftersom både Westerlinds och Nordiska Centrumhus haft samma mål var det inga konstigheter att vi gick ihop år 2022 under Westerlinds-namnet.

Och vårt mål, oavsett om vi förvaltar byggnader eller skapar helt nya bostäder är följande. Att få vara med och skapa områden som gör en kommun bättre. Områden som sjuder av liv och där folk trivs och mår riktigt bra. Och alltid med fokus på norra Sverige, där vi har våra rötter och där vi lever våra liv.