Publicerat 2022-10-25

Westerlinds avtalar om köp av fastighet i Härnösand

Av Folkhögskolan har Westerlinds nu köpt fastigheten Kastaren 8 belägen i direkt anslutning till Folkhögskolans verksamhetsområde. Fastigheten består av 43 st studentrum med en uthyrningsbar yta om 1800 kvm.

Westerlinds tog över fastigheten den 18 oktober 2022 och planerar att utveckla fastigheten med ett blandat boendekoncept.

“Fastigheten har fina utvecklingsmöjligheter och är väldigt flexibel, ligger nära skola, förskola, kultur och natur. Perfekt för boende i olika former som vi nu kan börja planera för” säger Emil Westerlind, VD Westerlinds.

“Vi på Folkhögskolan i Härnösand är glada att kunna göra denna affär med Westerlinds. En fastighetsägare vi tror kommer att ta hand om fastigheten väl och som vill göra gott för staden. Vi kommer att fortsätta vår utveckling av folkhögskolans verksamhet och Westerlinds planer av bostäder passar väl in i som granne till vår verksamhet” säger Johan Frykland, styrelseordförande för Härnösands folkhögskola.

“Vi vill tacka Folkhögskolan i Härnösand för förtroendet och ser fram emot ett fortsatt samarbete i framtiden.” avslutar Emil Westerlind.

 

För frågor kontakta:

Westerlinds avtalar om köp av fastighet i Härnösand

Westerlinds

 

Westerlinds gick nyligen ut med nyheten att de går samman med Nordiska Centrumhus. Det gemensamma bolaget äger, förvaltar och utvecklar fastigheter längs norrlandskusten. Det gemensamma bolaget omsätter ca 150mkr och har ett fastighetsvärde på ca 930 mkr fördelat på 31 fastigheter. Westerlinds har utöver fastighetsförvaltning ytterligare ett affärsområde, Westerlind Projekt där Projekt står för markexploatering och bostadsprojekt. Bolaget har sitt huvudsäte på Tobaks i Härnösand.