Publicerat 2022-06-27

Westerlinds förvärvar 33 bostäder i Härnösand

Westerlinds tar nu nästa steg i tillväxtresan och expanderar genom ett köp av fastigheten HÄRNÖSAND VENUS 8 till ett pris av 20 750 000kr. Fastigheten är belägen på Vårstagatan 1,3 och 5 i Härnösand och består av 33 st lägenheter. Uthyrningsbar yta om 2 421 kvm.

– Vi är glada att kunna bredda vårt bestånd i Härnösand med ytterligare en hyresfastighet i ett bra läge. Transaktionen bidrar till att förstärka vår position och närvaro i staden.”, säger Emil Westerlind, VD Westerlinds.

– Fastigheten vänder sig idag mot en senior målgrupp och ligger fantastiskt fint vid Vårsta Diakonigård, vi ser framemot att tillsammans med Vårsta utveckla området som en trygg och trivsam livsmiljö anpassa för seniorer.

Westerlinds tar över fastigheten den 1/7 2022 och planerar att inom snar framtid påbörja ett förbättringsarbete av ytskikt på gemensamhetsytorna. Man undersöker att på sikt utveckla fastigheten till trygghetsboende.

-Vi vill gratulera Westerlinds för att med detta förvärv ha tagit steget in i att utveckla attraktiva boendelösningar för personer med lång livserfarenhet. Vårsta ser med förväntan fram mot samverkan i frågor om den nära livsmiljön, säger Fred Nilsson tf. direktor Vårsta Diakonigård.

 

För intervju och citat kontakta:

Westerlinds förvärvar 33 bostäder i Härnösand

Westerlinds

 

Westerlinds gick nyligen ut med nyheten att de går samman med Nordiska Centruminvest. Det gemensamma bolaget äger, förvaltar och utvecklar fastigheter längs norrlandskusten. Det gemensamma bolaget omsätter ca 150mkr och har ett fastighetsvärde på ca 930 mkr fördelat på 31 fastigheter. Westerlinds har utöver fastighetsförvaltning ytterligare ett affärsområde, Westerlind Projekt där Projekt står för markexploatering och bostadsprojekt. Bolaget har sitt huvudsäte på Tobaks i Härnösand.