Publicerat 2022-12-27

Savon expanderar och flyttar till Storgatan

Savon Beauty Concept flyttar och utökar sin verksamhet från Köpmangatan till Storgatan 28 i Härnösand. Ett avtal har skrivits under mellan Savon och hyresvärden Westerlinds om 6 år och innefattar 170 kvm där hårfrisering, butik och skönhetsbehandling kommer att ingå.

“Vi har sedan starten av centrumprojektet pratat om vikten av att vi bygger inifrån och ut i handelsvarvet där Storgatan, Västra Kyrkogatan och Trädgårdsgatan huvudsakligen ingår. Det är oerhört glädjande att kunna erbjuda en stark aktör som Savon en central plats här. Vi har haft flera intressenter på lokalen, men för oss har det varit viktigt att hitta rätt hyresgäst som bidrar till en variation och ett liv i centrums utbud.” säger Emil Westerlind, VD Westerlinds.

“Det känns jätteroligt att ta steget till en ny lokal med nya möjligheter som ger oss chansen att expandera och utvecklas. Vi utökar utbudet och kommer att skapa ett skönhetscentrum med en riktigt vacker och attraktiv butik. Man ska kunna komma in och spendera en heldag på salongen. Hår, hud, fransar, ögonbryn, här kan man göra det mesta. Jag har jobbat de senaste åren med att etablera duktig och kompetent personal, det är svårt att hitta i vår bransch och jag kan med handen på hjärtat säga att vi har bland de bästa hos oss.” säger Lena Fällström, VD och grundare av Savon Beauty Concept.

Fällström har tidigare drivit salonger i Stockholm men upplever Härnösand som en trygg och positiv stad att verka i.

“Härnösand är en stad där man hjälps åt och stöttar varandra, det är en stor skillnad från storstäderna. Vi har många trogna kunder som vill att det ska gå bra för oss. Vi kommer att hålla i flera event tillsammans med andra lokala aktörer som exempelvis Engströms food & deli, något som också gör läget av vår nya lokal klockren.” säger Lena Fällström.

Den 17 maj tar Savon över lokalen men öppningsdatum är inte bestämt ännu.

“Vid midsommar beräknar vi att kunna göra själva flytten, men öppning sker inte förrän efter sommaren, troligen i slutet på augusti. Vi kommer att behålla salongen på Köpmangatan under tiden för att inte behöva stänga ner verksamheten.” avslutar Lena Fällström.

 

För frågor kontakta:

Savon expanderar och flyttar till Storgatan

Westerlinds

 

Westerlinds gick nyligen ut med nyheten att de går samman med Nordiska Centrumhus. Det gemensamma bolaget äger, förvaltar och utvecklar fastigheter längs norrlandskusten och omsätter ca 150mkr med ett fastighetsvärde på ca 930 mkr fördelat på 31 fastigheter. Westerlinds har utöver fastighetsförvaltning ytterligare ett affärsområde, Westerlind Projekt där Projekt står för markexploatering och bostadsprojekt. Bolaget har sitt huvudsäte på Tobaks i Härnösand.