Publicerat 2024-02-14

Vi blir återförsäljare av A-hus i Norrland

Westerlinds representerar A-hus, Sveriges tredje största husleverantör, i ny satsning på den norrländska marknaden. Ska erbjuda totalentreprenad i hela Norrland med fokus på expansiva norrlandskusten.

A-hus producerar trähus i halländska Anneberg, strax söder om Göteborg. Verksamheten är en del av den familjeägda koncernen Derome som verkar inom hela kedjan, från skog till färdigt hus. A-hus finns sedan tidigare representerade på ett 30-tal orter i södra och mellersta Sverige och kommer under hösten att etablera verksamhet och genomföra en långsiktig satsning i Norrland. En satsning Westerlinds, från Härnösand, ska representera.

– Vi är stolta över att få representera A-hus i Norrland. Det är villor av hög kvalitet som är mycket uppskattade i resten av landet. Vi har alltid verkat här och tror på Norrland och tillsammans med vårt väletablerade nätverk av samarbetspartners finns rätt förutsättningar för oss och A-hus att lyckas ta marknadsandelar. Vi kommer att leverera i hela Norrland med fokuserar primärt på norrlandskusten med expansiva orter som exempelvis Skellefteå, Sundsvall och Umeå, säger Tobias Wikström, affärsområdeschef försäljning och partner på Westerlinds.

Vill bli del av expansivt Norrland
Det är stora industrisatsningar, flyttströmmar och aktiva kundförfrågningar som ligger bakom A-hus initiativ till att ta klivet in i Norrland, trots en tuff bostadsmarknad.

– Det stämmer att bostadsmarknaden är tuff, men det här en långsiktig satsning. Det råder fortfarande bostadsbrist i princip hela Sverige och med de stora industrisatsningarna som genomförs i norr just nu kommer det på sikt att krävas många nya bostäder. A-hus vill verka på platser där människor vill leva och bo och är därför väldigt glada och stolta över att snart kunna besvara de förfrågningar vi redan får från kunder i Norrland, säger Lars Westling, divisionschef på A-hus och fortsätter:

­­– När möjligheten att samarbeta med Westerlinds dök upp kändes det helrätt. Med sin långa erfarenhet och ett väletablerat nätverk i Norrland ser vi stora möjligheter att tillsammans kunna ta marknadsandelar i norra Sverige.