Publicerat 2022-04-28

Snart öppnar Engströms food & deli – Härnösands nya mötesplats

Engströms food & deli + Westerlinds + prismagallerian + härnösand

Ingen har väl missat hjärnorna bakom succémacken Gulf i Härnösand, semlornas Mecka och en viktig träffpunkt för många i staden. Sista helgen i maj gör Engströms det igen, denna gång tillsammans med Fredrik Fastén, barmästare och restaurangchef. På Storgatan 27 hittar du snart Engströms Food & Deli – Härnösands nya mötesplats.

“Vi bygger en mötesplats för Härnösandsborna, en plats att hänga på från morgon till kväll. Njut av en fika, ett glas vin med goda delikatesser, eller en hel middag som byggs av små- och mellanrätter med smaker från alla världens hörn. Vår restaurang kommer att bli en plats att slappna av på lika mycket som en plats att tagga till på. ” säger Sophie Engström.

Idén till restaurangen har funnits länge. När Angelica och Sophies verksamhet växte och efterfrågan ökade uppkom ett behov av mer plats. När Westerlinds hörde av sig om möjligheten att överta den tomma lokalen i Prismagallerian, föddes drömmen om att skapa ett koncept som kunde bemöta de funna behoven i både företaget och i Härnösand. 

“När Westerlinds hörde av sig tog vi det några vändor fram och tillbaka, men beslutet var egentligen inte så svårt. Vi valde den här lokalen för att den hade möjligheter till de delar vi sökte. Våningen, en eventlokal för slutna sällskap, en del i lokalen där vi kunde skapa en butiksdel och deli, en stor yta för restaurang och barhäng samt möjligheter till unika uteserveringar. Detta i kombination med den planerade renoveringen av Prismagallerian, blivande GRAF, gjorde att vi endast såg fördelar med att satsa. Tillsammans med Westerlinds har vi skulpterat fram en helt perfekt lokal, och en magisk uteservering. Det blir en innergård med lummig trädgårdskänsla för våra gäster att mysa till och äta gott på.” säger Angelica Engström. 

Restaurangen planerar att öppna upp dörrarna för allmänheten inför sista helgen i maj, allra senast 1 juni. Öppningen är väldigt efterlängtad och på Westerlinds är framtidstron för Härnösands centrum god. Emil Westerlind, Vd för Westerlinds, ser Engströms satsning som mycket positiv för staden.

“Systrarna Engström är ett par otroliga entreprenörer och jag är övertygad om att deras food & deli kommer att bli jättebra. De och Fredrik skapar kvalité och har en fantastisk känsla för vad som behövs och fungerar i vår stad. Restaurangen tillsammans med vår nysatsning för framtida GRAF-gallerian kommer att skapa ett mycket trevligt centrum för Härnösandsborna att strosa runt i inom snar framtid” säger Emil.

“Vi vill vara med och bygga en levande stadskärna i Härnösand, och vilket mottagande vår satsning har fått! Vi är så laddade!” avslutar Sophie, Angelica och Fredrik.