Publicerat 2022-05-11

Planerna för Bellevue: “Det går inte att hitta ett bättre läge i Örnsköldsvik”

Snart tar ett nytt bostadsområde form. De attraktiva boendena är nu ute till försäljning, och de lyckliga ägarna kommer att få ett premiumhem i maxat söderläge, mitt i världsarvet Höga Kusten.

– Det går inte att hitta ett bättre läge i Örnsköldsvik, säger Emil Westerlind, VD för Westerlinds.

För några år sedan fick Westerlinds upp ögonen för en sluttning i stadsdelen Lugnvik. Med oslagbar utsikt, maxat söderläge och närhet till centrum. Nu startar försäljningen av de 18 bostadsrätterna och 8 äganderätterna som ska byggas på platsen.

– Vi började titta på vad som byggts i Örnsköldsvik och vad som saknas. Det här är ett familjärt och populärt område med närhet till bra skolor och stan, säger Emil Westerlind.

Ett maxat söderläge med panoramautsikt över Öviksfjärden – läs mer om Bellevue se bilder även inuti bostäderna här

"Bellevue är ett ungt och populärt område", Emil Westerlind, VD för Westerlinds.

Westerlinds är baserade i Härnösand, men arbetar över hela mellannorrland för att utveckla nya bostadsområden.

– Vi brinner för Höga kusten, men är också mycket aktiva fjällvärlden. Vi utvecklar flera områden i både Vemdalen och Åre. Att nu få möjlighet att etablera oss i Örnsköldsvik är fantastiskt roligt, säger Emil Westerlind.

I våras lanserades projektet Bellevue, franska för ”fin utsikt”, men efter synpunkter om att erbjuda boendealternativ till fler målgrupper gjordes ett omtag.

– I takt med att vi fick feedback från marknaden beslöt vi oss för att gå ut på nytt med ett breddat erbjudande för att tillgodose fler typer av intressenter. Många utryckte en önskan om att få köpa ett hus som äganderätt, men även ett behov av boende på ett plan och lite mindre bostäder än vad vi planerat initialt. Vi vill att allt ska vara 100% och det är viktigt för oss att vi gör detta ordentligt, säger Emil Westerlind.

Ljusa och stadsnära enfamiljshus, parhus och lägenheter – läs mer om Bellevue här

På Bellevue erbjuds nu tre olika typer av bostadsvarianter. En större variant, en mindre variant och en lägenhetsvariant.

Bellevue kommer i sin uppdaterade version att bestå såväl villor, parhus och lägenheter. Det kommer att finnas både äganderätter och bostadsrätter. Totalt byggs 26 bostäder av olika storlek och form som andas Höga kusten.

– Husen byggs i trä med stora glaspartier ut mot Örnsköldsvik. Vi vill maxa ljusinsläppet. Man ska kunna kombinera villans frihetskänsla med lägenhetens komfort. Gränserna mellan inne och ute suddas ut och utsikten över staden bildar en egen kuliss i hemmet. Färgpaletten och de stora fönstren som bjuder på det speciella norrlandsljuset bidrar till Höga Kusten-känslan, säger Isabelle Brandt, kommunikatör och koordinator på Westerlinds.

Isabelle Brandt, på området som snart innefattar stadsnära enfamiljshus, parhus och lägenheter.

Färgskalan på fasaderna blir grön, beige, grå och röd.

– Det är genomgående hög standard när det gäller materialval och planlösningen är öppen och modern, berättar Emil Westerlind. Det blir enstavig ekparkett, en härlig köksö, golvvärme, veranda och balkong.

Och bara ett stenkast bort ligger stadens puls, shopping och restauranger.

– Det här är en unik plats som vi såg det. Det lättskötta boendet med bra funktioner som förenklar vardagen. Och lagom mycket trädgård att ta hand om, säger Isabelle Brandt.

Westerlinds samarbetar med Fastighetsbyrån i Örnsköldsvik – och snart påbörjas försäljningen.

– Det finns en lång intresselista och Fastighetsbyrån har kontakten med de potentiella köparna. Vi ser ett högt tryck, säger Isabelle Brandt. Den 10 maj kommer vi att påbörja den allmänna försäljningen av den nya utformningen på projektet, och den 18 maj håller vi sedan ett informationsevent i House Be’s lokal på Centralesplanaden. Där kommer vi att presentera projektet, berätta om framtidsplanerna och svara på de frågor som kommer in, avslutar Isabelle.

Läs mer om informationseventet här