Publicerat 2022-04-28

Klart för inflytt på Solpasset i Vemdalen

Solpasset i Vemdalen är ett projekt som har det mesta. I ett perfekt solläge och med ski-in-ski-out byggs det 38 lägenheter för de som vill få ut så mycket som möjligt av skidorten. Lägenheterna fördelar sig över sju moderna lägenhetshus på fyra rum och 76 kvm vardera.

Westerlinds är totalentrepenör för projektet som genomförs på uppdrag. Projektet görs i tre etapper med två till tre hus per etapp. Nu är den andra etappen klar för inflyttning.

“Solpasset är ett projekt vi är stolta över. Skidstahus är en leverantör ci har ett nära samarbete med. Tillsammans med dem och andra duktiga leverantörer har vi skapat något väldigt bra. De som flyttar in på solpasset får en genomtänkt planlösning, snygg design och noga utvalda materialval. Samtidigt får Vemdalsskalet hus som smälter fint in i den övriga fjällmiljön”, säger Jonas Holmberg, projektledare för Solpasset.

“För att kunna lämna ifrån oss en produkt med såhär hög standars krävs det att vi håller en hög kvalitet på det arbete vi utför före, under och efter byggnationen. Allt är noga utvalt, inte bara material utan även samarbetspartners. Tack vare rätt leverantörer har vi kunnat skapa hög kvalitet på en tight tidsplan. Alla inblandade förtjänar beröm” fortsätter Jonas.

Responsen från slutkunderna, som i början på sommaren fick kliva innanför tröskeln på sina nya fritidsboenden, var väldigt god.

“Vi upplevde en väldigt bra respons från slutkunderna som var entusiastiska över sina nya bostäder. Husen är besiktade, godkända och har fått slutbesked från kommunen. Nu är det endast markarbeten runt omkring kvar” avslutar Jonas.