Publicerat 2024-05-03

Är du vår nye CFO

Som CFO hos Westerlinds får du en ledande och central roll i koncernens ekonomiska förvaltning och strategiska planering. Du kommer att ansvara för och leda det ekonomiska arbetet, hantera bolagets tillgångs- och skuldportfölj samt bistå VD och styrelse i viktiga transaktioner och strategiska frågor.

Westerlinds är en expansiv koncern med verksamhet inom bland annat fastighetsförvaltning, nyproduktion, hotell, ängelinvesteringar och coworking. I din roll förväntas du vara VD:s högra hand och en drivande kraft i utvecklingen av hela Westerlinds-koncernen, inklusive Westerlinds och Westerlinds Residensia samt diverse intressebolag.

Du kommer att leda ett team bestående av tre ekonomer och controllers. Tillsammans säkerställer ni den löpande redovisningen, sammanställer rapporteringen till ledningsgrupp och styrelse, samt bistår i analys och uppföljning av verksamheten. Som en del av koncernens ledningsgrupp, och även som medlem i Residensias ledningsgrupp, är du involverad i alla strategiska beslut som formar företagets framtid.

Befattningens huvudsakliga arbetsuppgifter kan sammanfattas som:

  • Upprättande av årsbokslut och deklarationer.
  • Bistånd vid transaktioner gällande fastighets- och företagsförvärv samt försäljningar.
  • Hantering av likviditet och skuldportföljer, inklusive kontakt med banker.
  • Budget- och prognosarbete.
  • Resultatuppföljningar och analyser av ekonomiska nyckeltal.
  • Koncernredovisning.
  • Strategiskt stöd till VD.

Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Härnösand.

För att lyckas i rollen

Vi söker en erfaren ekonom med minst 10 års relevant arbetslivserfarenhet och akademisk utbildning inom ekonomi. Du bör ha gedigen erfarenhet av budget- och prognosarbete, koncernredovisning samt fastighetsförvaltning. En bakgrund från ägarledda bolag och en förmåga att hantera finansieringsfrågor är meriterande. Framför allt värdesätter vi personliga egenskaper såsom humor, flexibilitet och förmågan att snabbt anpassa sig i en föränderlig miljö.

Ansökan och kontakt

Är du redo för en ny utmaning i en ledande position inom en spännande och växande koncern? Skicka in din ansökan i form av CV och ett personligt brev genom att klicka på ”Ansök här”.

Vi behandlar ansökningarna fortlöpande och ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Senaste ansökningsdag är den 23e maj 2024.

I denna rekrytering samarbetar Westerlinds med HRM Affärsutveckling. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvariga rekryteringskonsulter Lars Anderberg, lars@hrmab.se alt. +46 70 579 57 samt Albert L. Barnéus, albert@hrmab.se alt. +46 70 236 36 99.

Vi ser fram emot din ansökan!