Vår historia

Från att ha sålt sommarstugor med det egna hemmet som bas. Till en aktiv koncern inom fastigheter och samhällsbyggnad. Såhär gick det till.

1989 
Vår resa startar med Håkan Westerlind. Genom sitt försäljningsbolag börjar han sälja nyproducerade villor och blir ledande på den regionala marknaden. 

1994 
Håkan inleder ett långt och fruktsamt samarbete med Skidstahus. Till en början som återförsäljare av deras fritidshus. Med det skulle utvecklas till mycket mer. Han tog på sig uppgiften att bygga upp en extern säljkår för de nyproducerade villorna från Ullånger.  

2002 
Samarbetet med Skidstahus fördjupas ytterligare när Håkan går in so25% ägare i bolaget. Och vi blir viktig del av den utvecklingsresa som Skidstahus inleder. Från 2002 till 2017 ökar man omsättningen från 25 miljoner till 180 miljoner.  Under den perioden så stod Westerlinds för 40% av omsättningen.  2002 är även året vi köper in vår första hyresfastighet. 

2005 
Vi blir ett familjebolag på riktigt. Vid den tidpunkten utgick vi fortfarande från Håkan och Monicas hem på EriksbergsgrändOch det är nu sonen Emil ansluter som säljare. Samtidigt så sjösätter vi en strategi där vår vinst skall återinvesteras i fastigheter i Härnösand.  

2007
Tobias Wikström ansluter till vårt team som säljare. Idag är han en av bolagets partners och ansvarig för vår husförsäljning.  

2011
Fler personer ansluter till oss och det är dags att ta nästa steg. Vi lämnar Håkan och Monicas som arbetsplats och skaffar vårt första kontor. Med oss tar den nybyggaranda som präglade åren på Eriksbergsgränd och som fortfarande är en viktig del av vår företagskultur. 

Verksamheten breddas ytterligare. En milstolpe var bostadsrättsprojektet Högåsvillorna i Åre. De är inte bara vårt första flerbostadsprojekt utan även startskottet på det som ska komma att bli ett av våra nuvarande affärsområden, nämligen projektutveckling.  

2012 
Vårt dotterbolag, Höga Kusten Nöje, med Emils bror Oscar Westerlind vid rodret inleder sin utvecklingsresa. Detta är året när Höga Kusten Nöje för första gången arrangerar Stadsfesten i Härnösand.  Något vi har fortsatt att göra, samtidigt som verksamheten har expanderat till Sundsvall och Sensommar samt Kramfors och Stadsfesten där.  

2013
Vi tar över driften av First Hotel Kramm i Kramfors.  

2015
Äntligen ett flerbostadsprojekt i vårt Härnösand.  När vi genomför projektet Bryggaren Strand så är det första gången på 20 år som vi ser nyproduktion av bostadsrätter i Härnösand. Projektet blir en succé och en andra etapp förbereds.  

2016 

Emil tar över som VD och nu växlar vi upp ordentligt. Tillsammans med externa partners köper vi upp Diös fastighetsbestånd i Härnösand. Över en natt blir vi Härnösands största privata fastighetsägare, med över 95000 kvadratmeter i vårt bestånd.   

I köpet ingår den nedlagda fabriken där Tobaksmonopolet hade sin verksamhet. En fastighet som till stora delar har legat i träda sedan Swedish match lämnade knappt 20 år tidigare. Nu börjar arbetet med ta tillvara på potentialen i detta landmärke. Fastigheten ges namnet Tobaks och processen med att utveckla fastigheten sker under devisen – Från Monopol till Metropol.  En av de första åtgärderna blir att flytta vårt eget huvudkontor till Tobaks.  

Tobaks

2017
Året inleds med att vi lanserar vårt eget co-workingkoncept HINK på Tobaks. HINK blir snabbt ett viktigt nav för småföretagande. Nu vill allt fler företag vara en del av det som händer på Tobaks och flera större etableringar görs.  Samtidigt som fastigheten renoveras och genomgår en värderingsresa.  

Året fortsätter i högt tempo med förvärvet av Amastens bestånd i Härnösand. Därigenom har vi 90% av de kommersiella handelsytorna i centrum.  Ett stadsutvecklingsprojekt sjösätts där vi tar ett helhetsgrepp om staden. Här söker vi svar på frågorna om framtidens handel, boende och arbete. Vi jobbar aktivt med att skapa fler mötesplatser i stadsrummet. 

Vi förvärvar industrilokalerna Hernöverken och börjar planera en utveckling av området.   

2018
Projektutvecklingen går in i en intensiv fas. Vi får uppdraget att utveckla ett helt nytt område i Vemdalen. I fem etapper kommer vi att leverera förstklassigt boende med ski-in och ski-out. I Härnösand genomför vi den andra etappen av vårt bostadsrättsprojekt Bryggaren strand. Samtidigt som 14 familjer flyttar in i de nyproducerade Solbacksvillorna i Härnösand.  

2019
Projekteringen för ett nytt bostadsområde i Härnösand börjar. I anslutning till Hernöverken ligger planeras en ny stadsdel som vi har valt att kalla Sälstens Udde. Havsutsikt och nära till såväl strand som stad blir detta ett spännande projekt. 
Vi går in som delägare i Northworx, som driver co-workinghubbar i fem norrländska städer under namnet House-Be. Samtidigt byter HINK namn till House-Be. 

2020
Vi avslutar samarbetet med vår externa partner och delar upp fastighetsbeståndet mellan oss. Idag har vi ett bestånd på cirka 25 fastigheter.  Vi fortsätter vårt utvecklingsarbete såväl i våra egna fastigheter som med nyproduktion.   

Nu tar vi steget in Örnsköldsvik. Under namnet Bellevue lanserar vi ett område med maxat söderläge.  22 parhus och villor ska byggas på en av stadens mest attraktiva tomter.