Publicerat 2022-12-20

Kända krögarparet öppnar ny restaurang i Härnösand: “Vårt läge är strategiskt”

Inom kort öppnar ännu en restaurang i Härnösand.
Det är kända krögarparet Kristoffer Brantefalk och Alina Sjöström som slår upp portarna till Tobaks mat & möten.

– Vi har fått positiv respons och många frågar när vi ska öppna, säger de båda.

Alina Sjöström och Kristoffer Brantefalk öppnar nya restaurangen Tobaks mat & möten den 5 december.
Bild: Gunnar Stattin

Sedan ifjol sommar har en mängd nya restauranger öppnat i Härnösand. Några har försvunnit, men de närmaste månaderna väntas ännu fler restauranger etableras.

En av dem är Tobaks mat & möten som öppnar den 5 december.

– Vårt läge är strategiskt trots att vi ligger en liten bit från själva stadskärnan. Här på Tobaks arbetar runt 300 personer och nya bostadsområdet Sälstens udde i närheten innebär att det här blir en ny stadsdel och bra bas för vår verksamhet, säger Kristoffer Brantefalk.

Krögarparet Brantefalk/Sjöström har många år bakom sig inom restaurangbranschen. Kristoffer Brantefalk har drivit Hamnkrogen, Portalen, Köttmagasinet, teaterns lunchfoajé, och sedan två år tillbaka även Finsviks restaurang vid golfbanan tillsammans med Alina Sjöström.

I början av december smygöppnar Tobaks mat & möten för ett par företagsevent och den 5 december för allmänheten.

– Inriktningen är främst en lunchrestaurang samt café, men på kvällen kommer vi även ha olika företagsevent, konferenser och abonnemang för privata sällskap som exempelvis olika firanden, säger Kristoffer Brantefalk och fortsätter.

– I februari planerar vi även att ha delar av kocklandslaget här på ett gästspel.

Lunchmenyn ska bestå av sex fasta rätter samt ytterligare tre rätter som byts ut veckovis. Husmanskosten består bland annat av populära raggmunk med fläsk som blir ett stående inslag i menyn.

Alina Sjöström lägger grunden i det som ska bli tavlan för lunchmenyn. Bild: Gunnar Stattin

Krögarparet Alina Sjöström och Kristoffer Brantefalk har bråda dagar inför öppningen av den nya restaurangen. Bild: Gunnar Stattin

Restaurangen, som ligger i den gamla industribyggnadens markplan, kommer ha plats för 80 gäster och ha fyra till fem anställda.

Finns det utrymme för ännu en restaurang i Härnösand?

– Ja, för vår del är vi trygga med det underlag vi har här på plats och i närområdet. Många restauranger bidrar till ett stort utbud som leder till att fler går ut och äter. Se bara på Engströms och APA vars bästa inredningsdetalj är många gäster, säger Kristoffer Brantefalk.

Vid sidan av Tobaks mat & möten ska paret Brantefalk/Sjöström driva restaurangen på Sambiblioteket samt Finsviks restaurang, den senare under sommaren.

 

Artikel av Tidningen Ångermanland

https://www.tidningenangermanland.se/2022-11-24/kanda-krogarparet-oppnar-ny-restaurang-i-harnosand-vart-lage-ar-strategiskt?fbclid=IwAR0P4oCpDsw-mMs-0jnzoIgTl9xYb64EiaJNs2JkHXvtn2PC6EWwBHMi9Ow